Menu

Voor wie?

Halotherapie is bijzonder geschikt voor mensen met luchtweg- en/of huidaandoeningen. Het effect van Halotherapie bij kinderen (vanaf 6 maanden) is groot. Daarnaast biedt Halotherapie veel voordelen voor sporters en geeft het een algehele verbetering van uw gezondheid.


Halotherapie en luchtwegklachten

Onze luchtwegen kunnen als gevolg van diverse oorzaken geïrriteerd zijn en vol slijm zitten. Halotherapie zorgt ervoor dat het vastzittende slijm oplost en voor vermindering van aanwezige luchtwegirritaties. Uit meer dan 40 jaar wereldwijd onderzoek blijkt dat natuurlijke Halotherapie aantoonbare voordelen biedt voor mensen met luchtwegklachten ten gevolge van:
Astma
Bronchitis
Bijholte ontsteking
COPD
Cystische Fibrose
Allergieën
Hooikoorts
Rokershoest
Virale infecties
Hoesten en verkoudheid
Chronische keel-, neus- en oor-klachten
Diverse acute of chronische problemen met de luchtwegen

Halotherapie en huidaandoeningen

Verder is uit onderzoek naar voren gekomen dat zout goed werkt bij het behandelen van onder andere de volgende huidaandoeningen:
Acne
Psoriasis
Neurodermatitis
Eczeem

Halotherapie en kinderen

Halotherapie is een 100% natuurlijke en medicijnvrije behandelmethode. Daarom is zouttherapie ook bijzonder geschikt voorkinderen. Uit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat kinderen snel en adequaat reageren op Halotherapie en dat vaak al na enkele sessies de positieve effecten merkbaar zijn.


Halotherapie en sporters

Halotherapie is het antwoord voor (top)sporters om je net dat extra zetje te geven wat het verschil kan maken tussen een 1e of een 2e plaats. Het primaire doel van elke (top)sporter is om zijn of haar maximale prestatie te bereiken. De ademhalingsfunctie is daarvoor één van de meest belangrijke factoren om dat te kunnen bereiken. Halotherapie is een natuurlijk en medicijnvrije behandelmethode om de longfunctie te verbeteren en sportprestaties te verhogen.


Halotherapie en effecten door negatieve ionen

Daarnaast produceert zout negatieve ionen die voor het ‘heldere effect’ van Halotherapie zorgen. Onderzoek heeft aangetoond dat negatieve ionen de volgende klachten verlichten:
Stress
Hoofdpijn
Lethargie
Depressie
Daarnaast zorgen de negatieve ionen voor de verbetering van uw:
Energie
Mentale bewustzijn
Algeheel gevoel van gezondheid