Menu

Luchtwegproblemen

Bekijk je deze website via telefoon of tablet? Dan kan het zijn dat je de submenu’s onder aan de pagina vindt, scrol dus rustig verder.

Astma COPD allergieën longemfyseem – bronchitis – bijholteontsteking – verkoudheid – cystic fibrosis (taaislijm) – sinusitis
>
Astma is een chronische aandoening van de luchtwegen, die samengaat met een vernauwing en een verhoogde prikkelbaarheid van de luchtwegen. Klachten ontstaan als mensen prikkelende stoffen (allergenen) inademen. Deze stoffen lokken benauwdheid, hoesten of een piepende ademhaling uit. Ook lichamelijke inspanning, koude lucht, infecties aan de luchtwegen en sommige medicijnen kunnen astmaklachten veroorzaken.
Zouttherapie is een natuurlijke behandelmethode om symptomen van astma zoals ontstekingen en ernstige vernauwingen van de luchtwegen tegen te gaan. Het medicinaal aerosolzout dood de aanwezige bacteriën en reinigt de luchtwegen van overtollig slijm. Eventueel medicijngebruik, bijvoorbeeld ontstekingsremmers (seretide) en luchtwegverwijders, kan daarmee drastisch worden teruggebracht en zijn soms niet meer nodig. Een groot aantal astmapatiënten zijn na een behandeling in een Zoutkamer langdurig nagenoeg klachtenvrij.
Astma aanval

 

Naar boven

>
COPD is een chronische aandoening van de luchtwegen. Het ingeademde aerosolzout bij zouttherapie dringt diep in de bronchiën door en reinigt de luchtwegen. Aanwezige bacteriën worden gedood en vertragen de groei van nieuwe bacteriën. Het aantal en  de hevigheid van ontstekingen zullen verminderen en de bronchiën kunnen weer tot rust komen. In de zoutkamer wordt de weerstand tegen bestaande en nieuwe aandoeningen vergroot en slijmafvoer bevorderd waardoor er meer ademruimte zal ontstaan. Roken is een belangrijke oorzaak van COPD.

COPD-NL

Naar boven

>
Allergieën Zouttherapie biedt al na een aantal sessies verlichting bij mensen die last hebben van allergieën en werkt daarnaast preventief om herhaling te voorkomen. Allergische reacties van ons lichaam op allergenen (bijv. pollen, stuifmeel of andere stofjes in de lucht) zorgen voor irritaties aan de slijmvliezen. Het zout zorgt voor een afname van het slijm en dood de aanwezige bacteriën en allergenen. De symptomen van allergieën zoals hoesten, jeuk en niezen zullen drastisch verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen.
Lange termijnstudies in Rusland over een periode van 10 jaar geven blijk van een opmerkelijke verbetering van de toestand van allergiepatiënten. Dit heeft ertoe geleid dat halotherapie in een Zoutkamer erkend is als een officiële allergiebehandeling door het Russische ministerie van gezondheid en andere instanties in Europa.

Allergieën-hooikoorts-astma

Naar boven

>
Longemfyseem is een toestand waarin de longen sterker uitgerekt zijn dan normaal en de elasticiteit van de longen is verminderd en de uitademingssnelheid  is verlaagd. Dit heeft tot gevolg dat de betrokkene kortademig wordt, snel moe is en weinig energie heeft. Uiteindelijk kan dat leiden tot permanente benauwdheid, zelfs in rust.
Een aantal sessies in een Zoutkamer zal de vitaliteit doen verbeteren en het ademhalen vergemakkelijken. Zouttherapie dood en reinigt de in de longen aanwezige bacteriën, allergenen, tabaksresten en slijm zodat het ademhalen makkelijker zal gaan en de vitaliteit weer kan toenemen.
>
Bronchitis ofwel acute bronchitis ontstaat vaak na een verkoudheid of griep als bacteriën of virussen in de bronchiën terecht komen en een ontsteking veroorzaken, en de slijmvliezen doen zwellen. Het lichaam probeert de oorzaak van de ontsteking op te ruimen. Daarbij ontstaat slijm. Bij te veel slijm plakken de trilhaartjes aan elkaar en stagneert het natuurlijk proces van slijmafvoer. In dit opgehoopte slijm kunnen bacteriën en virussen zich eenvoudig vermenigvuldigen.
Door het slijm en irritatie in de longen zult u vaak gaan hoesten. Echter om het risico op littekenvorming, die zich bij ontstekingsreacties voordoet in de longen te voorkomen, is het belangrijk om de afvoer van het overtollige slijm zo snel mogelijk op gang te brengen.
Zouttherapie helpt het lichaam om het zelfreinigende genezingsproces weer op gang te brengen en te bespoedigen. Door het inademen van het het droge aerosolzout slinken de gezwollen slijmvliezen en verruimen de luchtwegen zich weer om zich van het overtollige slijm, met daarin afvalstoffen van ontstekingen of virussen, te ontdoen. Het ophoesten van slijm verbetert en de trilhaartjes hervatten het zelfreinigende proces van het lichaam. Roken en luchtvervuilende stoffen zijn in de meeste gevallen oorzaak van bronchitis.