Menu

Huidproblemen

 Bekijk je deze website via telefoon of tablet? Dan kan het zijn dat je de submenu’s onder aan de pagina vindt, scrol dus rustig verder.
Psoriasis – Eczeem – Acne 
>

Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidziekte. Kenmerken van de ziekte zijn rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn. De klachten worden veroorzaakt door overproductie van cellen in de buitenste huidlaag, ten gevolge van de ontsteking in de huid.

De Zoutkamer Twijzelerheide biedt een natuurlijke behandeltherapie om de symptomen van psoriasis te bestrijden. In de steriele omgeving van de Zoutkamer en het contact met het droge aerosolzout worden de ontstekingen in de huid tot rust gebracht en krijgt de huid de gelegenheid zich te herstellen.
>

Eczeem is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende huidaandoeningen. De meeste, maar niet alle, eczemen jeuken, maar lang niet alle jeukende aandoeningen zijn eczeem. Andere veelvoorkomende symptomen zijn: roodheid, schilfering.  In milde gevallen van eczeem is de huid droog, schilferig, rood en jeukt de huid. Bij de ernstige gevallen ontstaan er ook korstvorming en bloedingen, met het risico op infecties.Vaak ook bultjes, soms blaasjes. Juist het tegelijk voorkomen van meerdere symptomen past bij eczeem.
Atopisch eczeem (of atopische dermatitis) is een vorm van eczeem die voornamelijk optreedt tijdens de kinderleeftijd en is er een grote kans dat het op latere leeftijd vanzelf verdwijnt. Het eczeem kan echter ook chronisch voortduren of later terugkomen. Kinderen met atopisch eczeem hebben een aanleg om allerlei allergieën te ontwikkelen, bij voorbeeld voor huisstof, of graspollen, of kattenharen, en andere aandoeningen. Deze aanleg is erfelijk en wordt atopie genoemd.  Wie atopisch is, kan in de loop van het leven last krijgen van allerlei klachten die daar bij horen, zoals atopisch eczeem, hooikoorts, of astma.

De Zoutkamer Twijzelerheide biedt een natuurlijke behandeltherapie om de symptomen van eczeem te bestrijden. In de steriele omgeving van de Zoutkamer en het contact met het droge aerosolzout worden ontstekingen in de huid tot rust gebracht en krijgt het de gelegenheid zich te herstellen.
>
Acne is een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen, die alle te herkennen zijn aan het optreden van puistjes. Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich een bacterie die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept.

Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Daarna ben je er meestal van af. Dat geldt niet voor iedereen: sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’ hebben. Acne is ongevaarlijk maar vooral ontsierend. Voor de patiënt kan dit een grote psychische belasting betekenen.

Zouttherapie brengt de ontstekingen in talgkliertjes tot rust en heeft het een vitaliserende en reinigende werking op de huid en vermindert ook het risico op ontstekingen van buitenaf.