Menu

Wat is Halotherapie?

Bekijk je deze website via telefoon of tablet? Dan kan het zijn dat je de submenu’s onder aan de pagina vindt, scrol dus rustig verder.

Waar komt het vandaan?

Halotherapie komt oorspronkelijk voort uit inademingsbehandelingen in zoute lucht dat van nature voorkomt in submediterrane zoutmijnen. Dit klimaat bevat specifieke en unieke hoeveelheden zoute lucht om een veelheid aan luchtwegaandoeningen te behandelen. Halotherapie komt van het Griekse woord halo, dat zout betekent. Het is een moderne methode dat het natuurlijke microklimaat nabootst uit de zoutmijnen.


Wat is een zoutkamer?

Het kunstmatig gecreëerde microklimaat uit de zoutmijnen wordt bereikt door het gebruik van een speciaal daarvoor ontworpen machine: een halogenerator. Dit apparaat vermaalt fijn droog medicinaal aerosol zout en verstuift dat in een speciaal daarvoor ontworpen ruimte: de zoutkamer. De wanden en vloeren in de zoutkamer zijn bedekt met zout om de juiste klimatologische omstandigheden van luchtvochtigheid en temperatuur te kunnen waarborgen. Dit garandeert  een maximaal comfort tijdens de halotherapiesessies. Het luchtcirculatiesysteem zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het aerosol zout en tevens voor verversing van de lucht in de zoutkamer. De zoutconcentratie wordt continu gemeten en computergestuurd op het gewenste niveau gehouden.

De lucht die u inademt is hypobacteriëel en allergeen vrij, en wetenschappelijk bewezen effectief voor behandeling van luchtwegen en huid.

 

Foto.3