Menu

Hygiene en comfort

Bekijk je deze website via telefoon of tablet? Dan kan het zijn dat je de submenu’s onder aan de pagina vindt, scrol dus rustig verder.

Wij vinden het van groot belang dat de Zoutkamer schoon en hygiënisch is en blijft. Daarom hebben we enkele voorzorgsmaatregelen ingesteld om dat te kunnen waarborgen en zoveel mogelijk willen voorkomen dat bijvoorbeeld vuil van buiten, haren en verstorende luchtjes in de zoutkamer terecht komen.

Schoenen en hoofd
Voor de behandeling voor luchtwegproblemen is het verplicht om schoenhoezen en in veel gevallen een haarnetje te dragen. Zowel schoenhoesjes als haarnetjes worden beschikbaar gesteld door de Zoutkamer. Het gebruik van zelf meegebrachte huisslippers of witte sokken is toegestaan.

Huid
Bij huidproblemen dienen de te behandelen lichaamsdelen in direct en open contact staan met het aerosolzout dat in de lucht verspreid wordt. Draag daarom bij uw bezoek aan de Zoutkamer Twijzelerheide gemakkelijk en losjes zittende vrijetijdskleding om eenvoudig de te behandelen lichaamsdelen vrij te kunnen maken van beschermende kleding.

Comfort
In de zoutkamer zijn 6 comfortabele stoelen aanwezig inclusief voetenbankjes en u optimaal kunt ontspannen.

Op elke stoel in de zoutkamer treft u een plaid aan. U kunt deze gebruiken om u zelf te beschermen tegen mogelijke kou. In de zoutkamer bedraagt gemiddelde temperatuur 22-23 graden Celsius. Maar wanneer u ontspant of in slaap valt tijdens een rustgevende sessie kunt u afkoelen en is het raadzaam een plaid over uw lichaam te leggen.

Parfums
Ook vragen wij u dringend om vooraf geen aftershave, parfum of andere geurdragende middelen te gebruiken wanneer u de zoutkamer ingaat.